Vad sysslar en elektriker med?

Jag funderar på att bli elektriker och jag pratade med en kille som blev färdigutbildad för några veckor sedan och han har fått jobb i Sollentuna. Det jag ville veta var lite mer om vad en elektriker gör om dagarna och jag tycker att jag fick ganska så klara besked. Det ska jag skriva ett inlägg om för det är säkert någon av er som är nyfikna på detta och kanske är det även någon som kommer hit och läser som även ni vill bli elektriker. Så låt mig sätta igång med en liten sammanfattning om vad som ingår i arbetsuppgifterna:

Räkna för all del med att det inte bara är jobb på dagtid, även på kvällar, helger och nätter, året runt.- De har till uppgift att installera, underhålla och reparera alla elektriska ledningar i byggnader. Detta inkluderar elektriska apparater som ugnar, kokplattor, elektriska värmare osv. Till en början arbetar man främst med installationer av elektriska ledningar i nya byggnader (bostäder och kommersiella byggnader) men senare blir man också anlitad för installationer som sker när en byggnad byggs ut eller renoveras. Du blir också anlitad för underhåll och reparationer av befintliga elektrikerinstallationer i bostäder och företag efter att de har byggts. Om du är bra på att arbeta med elektricitet och tycker att det är säkert (och jag tror att de flesta håller med om att det är helt säkert om man vet vad man gör) så kan detta vara ditt drömjobbLönerna i Sverige börjar på cirka 350 000 kronor per år och kan stiga kraftigt därifrån beroende på hur bra de är och var de bor, men eftersom elektriker alltid behövs överallt kommer din lön alltid att räcka till.

Det finns möjlighet att starta eget för den som vill det, eller så kan du få anställning på en gång, det är ett bristyrke.